Historia Dr. Oetker

Det började för drygt 100 år sedan med bakpulver.

År 1893 framställde Dr. August Oetker bakpulvret Backin i sitt apotek i Bielefeld, Tyskland. En produkt med vilken han, tack vare den goda kvaliten, kunde garantera ett perfekt bakresultat varje gång. ”Succé varje gång” var mottot redan från start, och det gäller än idag, mer än 100 år senare.

Det var en revolutionerande garanti, och den lade grunden till ett multinationellt storföretag och varumärket Dr. Oetker.

August Oetker var duktig på marknadsföring. Han gav ut recepthäften, annonserade i tidningar och tryckte receptförslag på förpackningarna, allt för att informera allmänheten om sin revolutionerande produkt. Målet var att sprida budskapet om kvalitet och pålitlighet.

Med tiden tog Dr. Oetker fram fler produkter som än idag är välkända och flitigt använda i hela Europa inom bakning. Allt från bakpulver och vaniljsocker till spännande ingredienser och bakmixer.

Framgången kom snabbt och strax efter sekelskiftet startade Dr. Oetker en egen fabrik för tillverkning. Denna fabrik expanderade successivt och snart hade Dr. Oetker produktionsanläggningar i många av Europas länder.

Den goda tillväxten av Dr. Oetker kom av bolagets förmåga att introducera nya, innovativa produkter anpassade efter konsumenternas behov. Ett resultat av denna filosofi blev att man även expanderade till kyld och fryst mat.

Oetker-Gruppen är fortfarande en familjeägd koncern som idag leds av Dr. August Oetker som är fjärde generationen Oetker.

Koncernen har omkring 26.000 anställda världen över och omsätter cirka 100 miljarder kronor.

Dr. Oetker food division är verksam i 40 länder och finns representerad i alla världsdelar. Huvudkontoret ligger fortfarande i Bielefeld.