COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bärkaka med vit choklad och lakritscreme

Detta receptet på bärkaka skulle även kunna kallas fantastisk paj som fyllts med vit choklad, björnbärssylt och lakrits. Perfekt att plocka fram till sommarfikat!

10 - 12 portioner

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Bärkaka med vit choklad och lakritscreme

Botten:

3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
125 g smör kallt
1 ¼ dl florsocker
1 st äggula
ca 1 msk vatten iskallt
200 g björnbärssylt

Lakritscreme:

2 dl vispgrädde
300 g vit choklad hackad
ca 2 tsk lakritspulver

Dekoration:

ca 1 - 2 dl hallon eller björnbär

Förberedelse

Förberedelse

1

Botten:

Smörj en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter. Blanda vetemjöl och mandelmjöl i en bunke. Tärna smöret och smula ned det i mjölblandningen. Tillsätt florsocker och äggula och knåda samman. Tillsätt vatten, lite i taget tills degen går samman. Låt stå i kyl ca 30 minuter.

2

Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och tryck ut i formen. Picka degen med en gaffel och grädda kakan ca 20 minuter tills den är gyllene. Bred sylten över kakan när den svalnat helt.

3

Lakritscreme:

Hetta upp grädden till strax under kokpunkten. Häll grädden över chokladen och låt stå några minuter. Tillsätt lakritspulver och rör cremen blank och smidig. Häll cremen över sylten och ställ kakan i kyl i minst 4 timmar, gärna över natten. Dekorera med bär strax innan servering.