Flag

Baileys Cupcakes

cirka 12 styck
Enkelt
40 minuter
Recept på enkla men ack så goda chokladmuffins toppade med glasyr av smakerna baileys och ännu mer choklad.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

150 gsmör
150 gsocker
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
2 mskkakao
3 stägg
175 gvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
75 gmörk choklad
Glasyr
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2 dlmjölk
0,5 dlbaileys-likör
En nypaChokladhjärtan

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
Picture - Chokladhjärtan
1

Gör så här

Rör ihop rumstempererat smör, socker, vaniljsocker och kakao.Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Vänd i siktat vetemjöl och bakpulver i smeten.Tillsätt chokladen, och blanda väl. Fördela smeten i muffinsformarna, och baka dem i 160˚ C (varmluftsugn) i 20-25 min.Känn efter med en gaffel eller sticka, om muffinsen är klara.

2

Låt muffinsen svalna på galler.

3

Vispa samman tårtmousse, mjölk och Baileys. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Strö över chokladhjärtan och förvara kallt till servering.