COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Baileys Cupcakes

Recept på enkla men ack så goda chokladmuffins toppade med glasyr av smakerna baileys och ännu mer choklad.

Ca 12 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Baileys Cupcakes

150 g smör
150 g socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk kakao
3 st ägg
175 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
75 g hackad mörk choklad

Glasyr:

1 påse Dr. OetkerTårtmousse Chokladsmak
2 dl mjölk
½ dl baileys-likör
En nypa Dr. Oetker Chokladhjärtan

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Rör ihop rumstempererat smör, socker, vaniljsocker och kakao.Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Vänd i siktat vetemjöl och bakpulver i smeten.Tillsätt chokladen, och blanda väl. Fördela smeten i muffinsformarna, och baka dem i 160˚ C (varmluftsugn) i 20-25 min.Känn efter med en gaffel eller sticka, om muffinsen är klara.

2

Låt muffinsen svalna på galler.

3

Vispa samman tårtmousse, mjölk och Baileys. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Strö över chokladhjärtan och förvara kallt till servering.