COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bananbröd med ingefära

Recept på saftigt bröd med smak av söt banan och het ingefära. Två ljuvliga smaker som passar utmärkt ihop!  

1 Bröd

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Bananbröd med ingefära

100 g smör rumstempererat
2 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
½ tsk salt
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st ägg
5 st bananer mogna
1 Förp. Dr. Oetker Kanderad ingefära

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en avlång brödform med lite vetemjöl. Blanda smör och strösocker i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan skål, och rör ner det i smörblandningen.

2

Mosa de mogna bananerna i en separat skål och blanda i äggen. Tillsätt bananerna till smörsmeten och rör ihop. Vänd i ¾ av ingefäran sist och fördela den jämnt. Häll över smeten i brödformen och toppa med den sista ingefäran. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min.

3

Låt den sedan svalna i formen med en handduk över. Om bananbrödet inte ska serveras direkt kan det med fördel förvaras inplastad i kylskåp till dagen efter.