COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Blåbärskaka med kardemumma

Blåbär och kardemumma smakar ljuvligt tillsammans! Recept på mjuk kaka där smakerna gifter sig med varann.

Ca 16 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blåbärskaka med kardemumma

Degen:

175 g smör rumsvarmt
2 dl socker
4 st ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljaroma alt. 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk kardemumma mald
1 ¼ dl gräddfil
2 dl färska eller frysta blåbär

Frosting:

200 g färskost exempelvis Philadelphia
2 ¼ dl florsocker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
2 dl färska eller frysta blåbär
En nypa mynta

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smörj och bröa en rund springform, 24 cm i diameter.

3

Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.

4

Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i äggsmeten.

5

Tillsätt gräddfil och vänd försiktigt ned bären.

6

Häll smeten i springformen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.

7

Vispa färskost och florsocker till en slät massa. Tillsätt citronarom. Bred frosting över kakan när den svalnat helt. Dekorera med blåbär och myntablad.