Flag

Cake Pops med vit choklad

cirka 40 styck
Mellan
120 minuter
Recept på små söta Cake Pops, som fästs på pinne, och är lätta att ta från det dignande fikabordet.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
3 stägg
3 dlsocker
150 gsmör
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
3 dlvetemjöl
4 mskkakao
1 tskDr. Oetker Bakpulver
1 dlmjölk
Smörkräm
40 gmjukt smör
2 mskmjölk
1,5 dlflorsocker
4 mskkakao
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
Garnering
400 gvit choklad
Efter behovDr Oetker Chocoströssel Valfritt strössel och figurer
1 - 5 stDekorationsglasyr efter behov

Visa produkter

Picture - Dr Oetker Chocoströssel  Valfritt strössel och figurer
1

Gör så här

Vispa ägg och socker luftigt. Rör ned smör och vaniljsocker. Blanda mjölk, kakao och bakpulver och tillsätt detta. Häll smeten i bakpappersklädd springform, 22 cm i diameter. Grädda i 160 grader, ca 50 minuter. Låt kakan svalna.

2

Vispa samman smör, mjölk, florsocker, kakao och vaniljsocker till smörkrämen.

3

Smula sönder kakan och blanda med smörkrämen. Rör till mjuk och slät konsistens, som chokladbollar. Rulla bollar, 3-4 cm i diameter av degen.

4

Smält lite av chokladen över vattenbad och doppa pinnarna i chokladen innan de sticks ned i cake-pop-bollarna. Ställ klubborna i kyl ca 30 minuter.

5

Smält resten av chokladen över vattenbad och doppa ned klubborna i den. Dekorera med figurer eller strössel innan chokladen stelnar. När chokladen stelnat dekoreras även med dekorationsglasyr.

6

Sätt ner klubborna i en oasis eller en skål med socker eller liknande tills chokladen stelnat helt. Cakepops förvaras bäst i kylskåpet i upp till 5 dagar.