Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Smula ner smöret och rör samman. Tillsätt hälften av mjölken och rör tills degen är klumpfri. Vispa samman resten av mjölken med ägg och vänd ner i smeten. Blanda väl.Skär jordgubbarna i små bitar och lägg i muffinsformar. Häll över smeten och grädda kakorna i 175˚ C i 20-25 min.
Låt muffinsen kallna på plåt under bakduk.
Rör samman smör och florsocker till glasyren. Tillsätt färskost och vispa lätt och luftige, helst med elvisp ca 5 minuter. Bred glasyren över muffinsen (använd gärna tyll och spritspåse). Dekorera med smulat digestivekex och jordgubbsskiva.
Liknande recept
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes
Tillagning:60 minuterMellan cirka 12 styck