Chokladdoppad hallonkola

Recept på en mjuk hemgjord kola som dekoreras med vit choklad och torkade hallon.

Ca 14 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladdoppad hallonkola

ca 250 g hallon färska eller frysta
2 dl vispgrädde
40 g smör
3 dl strösocker
1 dl Dr. Oetker flytande glykos
1 dl vatten
200 g vit choklad
1 dl Naturlig dekoration hallon

Förberedelse

Förberedelse

1

Mixa de färska eller frysta hallonen och passera dem genom en finmaskig sil, så att du får 150 g hallonpuré. Blanda purén med grädde och smör i en kastrull och värm på svag värme tills smöret har smält.

2

Koka socker, glykos och vatten i en annan kastrull tills blandningen har en temperatur på ca 160 grader och precis ändrar färg. Tillsätt gräddblandningen i tre omgångar, vispa mellan varven. Låt kolan koka på medelvärme till 124 grader, eller gör ett kulprov; rör om då och då.

3

Lägg bakplåtspapper i botten på en form som är ca 20*20 cm. Häll kolan i formen och låt den stelna i kylskåp ca 3 timmar. Skär sedan kolan i fina bitar.

4

Smält eller temperera chokladen och doppa halva kolan i choklad. Stryk av överflödig choklad på undersidan och lägg kolan på ett bakplåtspapper. Strösla över de torkade hallonen innan chokladen stelnar.