Flag

Chokladtarte.

1 tårta
Mellan
120 minuter
I den här filmen visar vi hur du bakar receptet på en härligt chokladig tårta. Ett bakverk som garanterat kommer imponera vid nästa bjudning.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
0,5 Förp.digestivekex
0,5 - 1 dlsmält smör
Krokant
2 dlsocker
1 msksmör
50 gDr. Oetker Apelsinskal (1 halvt paket)
0,5 påsarDr. Oetker Mandel skalad hackad
0,5 stapelsiner saften av
cirka 2 mskamaretto
Chokladtarte
500 gmörk chokad
4 dlvispgrädde
1 krmsalt
2 mskamaretto
Topping
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2,5 dlmjölk

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Apelsinskal  (1 halvt paket)
Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
1

Botten och krokant

Börja med krossa kexen i en skål.

2

Smält socker i en panna tills det löst sig och fått en härlig brun färg.

3

Tillsätt sedan en klick smör, hackad mandel, apelsinskal, pressad apelsinsaft och till sist amaretton.

4

Häll upp blandningen på ett smörpapper och låt stå i kyl i ca 1 timme.

5

När krokanten är färdig så hackar du den i mindre bitar, och blandar ned i kexen.

6

Tillsätt sedan smält smör och blanda ihop. Häll blandningen i en springform, tryck ut över hela botten med dina fingrar. Ställ i kylen och låt den stå i ca 30 min.

7

Chokladtarte

Förbered chokladblandningen genom att hälla ned chokladen i en skål och tillsätta uppvärmd grädde i omgångar och blanda runt.

8

Var försiktig så att chokladsmeten inte spricker. Skulle smeten spricka, tillsätt då lite kall grädde.

9

Häll ned smeten i springformen, över kex-lagret och låt stelna i minst 2-3 timmar.

10

Toppa chokladtarten med färdig chokladmousse-mix som du vispat upp tillsammans med mjölken.