Flag

Cookies med Krokant

cirka 30 - 50 styck
Enkelt
30 minuter
Recept på en nu klassisk småkaka med smak av mörk choklad och hasselnötskrokant. Beroende på hur stora du gör dem så får du ut allt mellan 30 till 50 st. Men det behövs - de är försvinnande goda!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
200 gsmör
1 dlsocker
2 dlfarinsocker
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 stägg
5 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bikarbonat
0,5 tsksalt
200 gmörk chokad hackad
75 gDr. Oetker Krokant (1 påse)

Visa produkter

1

Täck en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp. Rör ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Rör om med gaffel så att det blandar sig. Tillsätt mjölblandningen tillsammans med choklad och krokant och rör till en smidig massa.

2

Ta hjälp av två teskedar och klicka ut valnötsstora klickar på plåten. Tryck till kakorna lätt och grädda i ca 8-10 minuter i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna på galler.