Flag

Eclairer

35 varv
Mellan
60 minuter
Recept på denna ljuvliga franska bakelse, toppad med choklad och fylld med len vaniljkräm.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1,25 dlvatten
1,25 dlmjölk
120 gsmör osaltat
0,5 tsksalt
2,5 dlvetemjöl
4 stägg
Vaniljkräm
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljkräm
5 dlmjölk
Dekoration
150 gmörk chokad 70 %
cirka 4 - 5 mskChoco dekor 4-mix efter behov

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
Picture - Choco dekor 4-mix efter behov
1

Koka upp vatten, mjölk, smör och salt i en kastrull. Rör ner mjölet och låt degen koka ihop ett par minuter på svag värme under konstant omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta in det ordentligt. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Fyll en spritspåse med degen, använd gärna en krusad tyll. Spritsa ut 1,5 cm breda längder, ungefär 6-7 cm långa, på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen. Sänk värmen till 180 grader efter 5 min, och grädda tills de är gyllene ca 15 min. Stäng av ugnen, sätt luckan på glänt och låt dem vila 5 min. Ta ut ur ugnen och gör ett litet hål på toppen. Invändig ånga försvinner och du får en bättre konsistens.

3

Vispa vaniljkrämen med 5 dl kall mjölk. Ställ i kylen 20 min så den sätter sig lite. Smält chokladen i ett vattenbad. Dela eclairerna och bred på vaniljkräm. På med locket och pensla på den smälta chokladen. Dekorera med Choco dekor innan chokladen stelnat. Servera färska!