Blanda torrjästen med de olika mjölsorterna, salt och socker. Värm vatten och olja till 42 grader och blanda ner i de torra ingredienserna. Arbeta degen väl. Låt jäsa i 45-60 minuter. Dela degen i 16–20 lika stora delar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en bakplåt som är täckt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. Strö över solrosfrön
Låt bullarna jäsa i ytterligare 30-45 minuter och baka dem på 200°C i ca 20 minuter.
Tips: Bullarna kan varieras efter smak. Prova med Dr.Oetker Suckat, Hackad Skalad Mandel eller hackad choklad. Använd bullarna som frallor, till matsäcken eller som ett gott och nyttigt mellanmål. Dela dem och servera tillsammans med familjens favoritpålägg.
Liknande recept
Matbröd
Matbröd
Matbröd
Matbröd
Matbröd
Matbröd
Tillagning:120 minutercirka 16 - 20 styck