Flag

Grova frallor

cirka 16 - 20 styck
Enkelt
120 minuter
Vill du njuta utav saftiga hembakta bullar? Då har du här ett recept på nyttigare frallor som passar lika bra till frukosten som kvällsfikat.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
2 påsarDr. Oetker Torrjäst (14g)
100 gskurna rågkärnor eller vetekärnor
250 grågmjöl , speltmjöl eller grahamsmjöl
600 gvetemjöl
1 tsksalt
1 tskströsocker
0,5 dlmatolja
5,5 dlvatten (ev. hälften vatten, hälften yoghurt)
cirka 1 dlvatten (till pensling)
Garnering
Efter behovsolrosfrön

Visa produkter

1

Gör så här

Blanda torrjästen med de olika mjölsorterna, salt och socker. Värm vatten och olja till 42 grader och blanda ner i de torra ingredienserna. Arbeta degen väl. Låt jäsa i 45-60 minuter. Dela degen i 16–20 lika stora delar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en bakplåt som är täckt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. Strö över solrosfrön

2

Låt bullarna jäsa i ytterligare 30-45 minuter och baka dem på 200°C i ca 20 minuter.

3

Tips: Bullarna kan varieras efter smak. Prova med Dr.Oetker Suckat, Hackad Skalad Mandel eller hackad choklad. Använd bullarna som frallor, till matsäcken eller som ett gott och nyttigt mellanmål. Dela dem och servera tillsammans med familjens favoritpålägg.