Flag

Hallonpaj

1 pajform
Enkelt
60 minuter
Springform 28 cm
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
125 gsmör
100 gflorsocker
200 gvetemjöl
1 stägg
0,5 stDr. Oetker Vaniljstänger
Fyllning
250 gmarsipan
250 gsocker
4 - 5 stäggvitor
250 gfrysta hallon (eller andra bär)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljstänger
1

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur frön från halva. Blanda ut vaniljfröna i florsockret. Blanda samman mjöl, florsocker och vaniljfrön. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt smör och ägg i mjölblandningen, och arbeta ihop degen snabbt. Låt degen vila 1 timme i kylskåp

2

Sätt ugnen på 175 grader

3

Spara 1/3-del av degen, och kavla/tryck ut resten av degen. Lägg den i en smord springform. Fördela hallonen över paj bottnen. Riv marsipanen och blanda den tillsammans med socker och äggvitor till en jämn och klumpfri massa. Fördela massan ovanpå hallonen och avsluta med att göra ett rutnät utav resten av degen. Baka pajen i ca 35-40 minuter tills den är gyllenbrun.

4

Servera den gärna ljummen med grädde eller glass.