Flag

Hemgjord marsipangris

1 styck
Mellan
40 minuter
Recept på handgjord marsipangris med egentillverkad marsipan.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
2,5 dlflorsocker
100 gDr. Oetker Mandel skalad hackad (2 påsar)
1 mskDr. Oetker flytande glykos
1 mskäggvita
0,5 - 2 krmDr. Oetker Hushållsfärg röd (ev. också gul färg)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad (2 påsar)
Picture - Dr. Oetker flytande glykos
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg röd (ev. också gul färg)
1

Gör så här

Blanda florsocker och mandel i en matberedare. Mixa blandningen till en slät massa. Rör ned glykos och äggvita. Vill man ha en rosa gris tillsätts ca 0.5 tsk röd hushållsfärg. Fortsätt mixa till en kompakt smet.Om massan blir för lös tillsätts lite mer florsocker. Blir massan för torr tillsätts några droppar vatten.

2

Spara lite av massan till öron, knorr och ev. äpple. Forma den stora delen till en droppe och tryck till ena änden som ska bli tryne. Forma öron och knorr av den sparade delen. Ögon görs av silverkulor eller lite extra marsipan. Vill man ha ett rött äpple i munnen på grisen färgas en del av marsipanen med röd hushållsfärg. För en julröd färg tillsätts någon droppe gult (!).

3

Förvara grisen i plast i kylskåp till den ska användas.