Flag

Italiensk Cassataglass

cirka 4 - 6 portioner
Mellan
80 minuter
Recept på hemgjord glass, som är så mycket godare än den du köper I butik.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
3 stäggulor
1 dlflorsocker
1 mskDr. Oetker flytande glykos
2,5 dlvispgrädde
1 dlmatlagningsyoghurt eller Turkisk yoghurt
0,5 dlDr. Oetker Kakfyllning
0,5 dlDr. Oetker Cocktailbär röda eller gröna, finhackade
0,5 dlrussin eller korinter, hackade
0,5 dlDr. Oetker Mandel skalad hackad
0,75 tskDr. Oetker Romarom
0,5 dlvatten eller apelsinsaft

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker flytande glykos
Picture - Dr. Oetker Kakfyllning
Picture - Dr. Oetker Cocktailbär röda  eller gröna, finhackade
Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1

Gör så här

Låt kakfyllning, cocktailbär, korinter och mandel dra i romarom + apelsinsaft ungefär en timme. Vispa gulor, socker och glykos vitt och poröst. Blanda ned smaksättningen och youghurt. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Kör i glassmaskin. Häll massan i form med lock och förvara i frysen.

2

Går även att frysa in utan glassmaskin, rör i så fall om i glassen varje timme under de ca 3 timmar det tar att frysa in glassen.

3

Tips: Romarom + apelsinsaft går bra att byta ut mot 0,5 dl riktig Rom eller Apelsinlikör!