COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Jordgubbspaj med vaniljmousse

Recept på somrig paj som fylls med choklad, vaniljmousse och färska jordgubbar.

Ca 8 - 10 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jordgubbspaj med vaniljmousse

2 ½ dl vetemjöl
¾ dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g mjukt smör
1 st äggula
100 g choklad , mörk
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 ½ dl mjölk
5 dl färska jordgubbar (250 gram)

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker. Smula ner smöret. Tillsätt äggula och knåda samman degen till en rulle. Packa in den i plastfolie och låt ligga minst 30 min i kylskåp. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en tårtform, 24 cm i diameter

2

Grädda pajformen i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. Hacka chokladen under tiden och strö ut den på den varma pajbotten. Pensla ut den smälta chokladen i ett tunt lager över botten. Låt svalna.

3

Vispa samman tårtmosse med mjölk, vispa tills moussen blir tjock och luftig, ca 3 minuter. Bred ut moussen över pajformen och dekorera med skivade jordgubbar. Strö eventuellt lite florsocker över jordgubbarna, beroende på hur söta de är.