Flag

Kokos och Limepannacotta

4 portioner
Mellan
60 minuter
Recept på en krämig och frisk dessert. Denna italienska klassiker har vi smaksatt med lime och kokos.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1 dlvispgrädde
0,4 lkokosmjölk (en burk)
0,75 dlsocker
1 stlime
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljaroma
25 gDr. Oetker Vegegel (1 påse)
cirka 1 - 2 krmDr. Oetker Hushållsfärg grön (vid behov)
1 burkpersikor eller annan färgglad frukt

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vegegel  (1 påse)
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg grön  (vid behov)
1

Gör så här

Blanda grädde, kokosmjölk, socker och vaniljaroma i en kastrull. Tvätta limen i hett vatten och riv skalet. Pressa ur saft och tillsätt detta.

2

Vispa ned vegegelen och hetta upp under konstant vispning, koka inte. Så snart det börjar sjuda, ta av kastrullen från plattan och tillsätt eventuellt några droppar grön karamellfärg. Droppa färgen i en tesked först så det inte blir för mycket.

3

Häll upp pannacottan i 4 portionsskålar och ställ i kyl att stelna, minst 2 timmar.

4

Dekorera strax innan servering med vacker frukt och valfritt strössel.