Flag

Lakritskarameller

cirka 18 bitar
Mellan
80 minuter
Recept på hemgjort godis med smak av underbar lakrits,
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Karamellsmet
25 gsmör
2 dlströsocker
0,5 dlDr. Oetker flytande glykos
2 dlvispgrädde
cirka 2 - 3 tsklakritspulver

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker flytande glykos
1

Koka upp smör, socker, glykos och grädde i en tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden. Låt blandningen småkoka tills smeten når 120 grader, det tar 30-45 minuter. Rör om då och då under kokningen.

2

Har man ingen hushållstermometer kan man göra kulprov när smeten börjar bli tjock och mörknat lite. Kulprov gör man genom att hälla lite av massan i ett glas med iskallt vatten. Går det att forma en kula är smeten klar.

3

När smeten kokat klart tillsätts lakritspulver. Häll smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Släta ut ytan med palett eller sked. Ställ formen i kylskåpet i minst ett dygn.


Skär konfekten i fyrkanter, 3 x 3 cm. Använd en skarp, oljad kniv. Förvara dem i lufttät burk i kylskåpet.