COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lyxiga Blåbärsmuffins

Recept på luftiga muffins fyllda med blåbär. Dessa muffins kan varieras med bla. hallon, vinbär eller lingon.

12 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lyxiga Blåbärsmuffins

Ingredienser: :

125 g smör rumsvarmt
3 dl socker
3 st ägg
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljaroma (alt. 2 tsk vaniljsocker)
1 ½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl frysta blåbär eller färska (går även att byta ut mot tex. hallon, vinbär eller lingon)

Förberedelse

Förberedelse

1

Smörj en muffinsplåt eller ställ ut muffinsformar. Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna elvisp så smeten blir ljus och luftig. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Tillsätt vetemjölet och mjölken. Blanda försiktigt till en jämn smet. Det är viktigt att inte vispa för länge efter att mjölet tillsätts.

2

Vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket.Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C. Låt svalna på galler. Ät och njut!