Flag

Lyxiga Makroner

20 - 25 styck
Mellan
60 minuter
20-25 st
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
100 gDr. Oetker Mandel skalad hackad
3 dlflorsocker
3 stäggvitor (rumstempererade)
0,75 dlsocker
1 - 2 tskDr. Oetker Hushållsfärg röd (alt. 1-2 msk kakao)
Jordgubb/Rabarberfyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dlmjölk
2 mskrabarbersaft (outspädd)
Fläder-Vaniljfyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dlmjölk
2 mskfläderblomssaft (outspädd)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg röd  (alt. 1-2 msk kakao)
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Gör så här

Mixa mandlar och florsocker i matberedare till mandlarna är helt finmalda. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa till en fast smet. Vänd ned mandelsockret och blanda samman till en slät smet. Vänd till sist ned siktad kakao eller röd hushållsfärg i äggmassan. Mängden färg / kakao beror på hur stark färg man vill ha på kakorna.

2

Fyll massan i spritspåse med ca 10 mm slät tyll. Spritsa ut makronerna på en pappersklädd plåt.

3

Grädda ca 20 minuter i 160 grader varmluft. Låt makronerna svalna något.

4

Fyllning: Vispa samman tårtmousse med mjölk och outspädd saft. Vispa ca 2 minuter med elvisp. Fyll moussen i en spritspåse och spritsa fyllningen på hälften av kakorna. Lägg andra ihop med andra hälften av kakorna.

5

TIPS: En sats makroner räcker till en av fyllningarna. Vill man göra båda sorterna får man göra två satser makronsmet, en med kakao och en med röd färg.