Flag

Macarons

cirka 10 - 12 styck
Svårt
80 minuter
Recept på makroner, eller macarons på franska är en söt liten kaka som kan varieras i det oändliga. Här visar vi vårt sätt att baka dem.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Macarons
110 gMandelspån
170 gflorsocker
3 stäggvitor
2 mskströsocker
cirka 2 - 4 dropparDr. Oetker Hushållsfärg röd
Chokladmousse
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2,5 dlmjölk

Visa produkter

Picture - Mandelspån
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg röd
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
1

Mal mandeln till mandelmjöl.

2

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Vispa äggvitorna på låg hastighet och sedan öka. Häll ned strösockret i omgångar så det blir en toppig äggvita

4

Blanda försiktigt ned den malda mandeln, florsocker och vaniljsocker. Droppa i några droppar hushållsfärg i taget, till önskad nyans. Spritsa sedan ut smeten på en bakform stora som 5-kronor.

5

Låt kakorna vila i ca 15 min för att förhindra sprickor. Grädda kakorna längst ned i ugnen i ca 12 min.

6

Dra sedan bort bakplåtspappret och låt kakorna svalna och vila i 15 min. Blanda Dr. Oetker Tårtmousse med mjölk, och vispa till fast konsistens. Spritsa ut chokladmoussen på hälften av kak-halvorna. Tryck sedan ihop ena halvan med kräm med en halva utan kräm. Färdigt!