Flag

Makroner

20 - 30 styck
Mellan
80 minuter
20-30 st
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
100 gDr. Oetker Mandel skalad hackad
3,5 dlflorsocker
3 stäggvitor (rumstempererade)
0,5 dlsocker
cirka 2 mskkakao (alt. valfri hushållsfärg)
Smörkräm
100 gsmör
2,5 dlflorsocker
4 mskvispgrädde
0,5 tskDr. Oetker Vaniljarom (alt. romarom)
Chokladkräm
1 dlvispgrädde
100 gmörk chokad (hackad)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
Picture - Dr. Oetker Vaniljarom  (alt. romarom)
1

Gör så här

Kör mandel och florsocker i en matberedare till en jämn smet.Vispa äggvitan luftig. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till en styv massa.

2

Vänd försiktigt ned mandelsockret i äggviteskummet. Blanda samman allt. Lägg massan i en spritspåse med ca 10 mm slät tyll. Spritsa ut små runda kakor på bakplåtsklätt papper. Låt makronerna stå på plåten minst 20 min innan de gräddas. Grädda i 160 grader ca 15 minuter.

3

Låt kakorna stå några min. innan de lossas från bakplåtspappret. Para ihop kakorna efter storlek och låt dem svalna.


Smörkräm: Vispa samman smör, florsocker och grädde till en luftig kräm. Smaksätt med vanilj eller romarom. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på hälften av makronerna. Lägg samman dem två och två. Förvara i stängd burk i kylskåp.


Chokladkräm: Koka upp grädden och häll den på chokladen. Rör samman och låt svalna helt, gärna i kyl över natt. Vispa upp krämen och lägg den i en spritspåse. Spritsa ut krämen på hälften av makronerna och lägg samman dem två och två. Förvara i stängd burk i kylskåp.