Smält smöret till mandelsmeten. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjölk och mandel. Rör samman och låt svalna.
Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt till kakbotten. Tillsätt ägget och vispa ca två minuter. Rör ihop mjöl med bakpulver och tillsätt det tillsammans med bittermandelarom och mjölk.
Häll smeten i smord springform, ca 24 cm i diameter. Fördela den avsvalnade mandelsmeten på botten och grädda kakan i 40-45 minuter i 160 grader.
Låt kakan svalna.
Vispa samman moussen med mjölk, ca 2 minuter med elvisp. Vispa grädden och vänd ned den i moussen. Dela kakan i två delar och lägg mousse mellan.
Låt kakan stå i kylskåp tills moussen är helt fast.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Tillagning:80 minuterMellan 1 springform