Marshmallowgranar

Recept på hemmagjorda marshmallows i form av söta julgranar. Förvånansvärt lätta att göra.

Ca 50 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marshmallowgranar

Marshmallows:

7 st Gelatinblad
3 st äggvitor
2 msk florsocker
2 ¼ dl strösocker
2 msk Dr. Oetker flytande glykos
½ dl vatten + 1/2 dl vatten till blötläggning av gelatin
2 dl florsocker
1 dl potatismjöl
Efter behov Dr. Oetker Gelfärger gul och blå
1 msk Dr. Oetker Guldpärlor eller annat dekorationsströssel

Förberedelse

Förberedelse

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att svälla. Vispa äggvitorna och florsocker till hårt skum. Tillsätt blå och gul gelfärg för att färga smeten grön.

2

Mät upp strösocker, glukossirap och vatten i kastrull. Rör om och låt det koka upp till blandningen är 100 grader. Använda en termometer för att få rätt temperatur.

3

Fortsätt att värma upp till 127 grader, ta det från värmen och tillsätt äggblandningen. Vispa kraftigt.

4

Värm ½ dl vatten i exempelvis ett dricksglas. Pressa ur de blötlagda gelatinbladen och låt de lösas i det uppvärmda vattnet.

5

Vispa ner gelatinblandningen och fortsätt vispa tills smeten är jämn och blank och börjar svalna.

6

Blanda florsocker och potatismjöl häll i en bakplåtspappersklädd plåt. Häll marshmallowsmassan i en spritspåse och spritsa genast ut granar. Dekorera genast, massan stelnar snabbt.

7

Låt marshmallowsgranarna svalna till rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.