Flag

Mockabakelser

15 styck
Svårt
60 minuter
Recept på underbara bakelser med marängbotten som toppas med mockakräm.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Marängsmet
6 stäggvitor
3,5 dlströsocker
Mockakräm
1 msksnabbkaffe
1,5 dlkokande vatten
250 gsmör
1 dlflorsocker
3 stäggulor
Garnering
cirka 1 påseMandelspån rostade
15 stKakaorosor och blad

Visa produkter

Picture - Mandelspån rostade
Picture - Kakaorosor och blad
1

Gör så här

Markera 45 st cirklar cirka 5 cm i diameter på bakplåtspapper. Smörj rundlarna och lägg pappret på en plåt. Blanda äggvita och socker i en bunke. Ställ den över kokande vattenbad och vispa tills marängsmeten blir fast.

2

Gör en strut av dubbelt smörpapper och klipp ett hål stort som en lillfinger. Spritsa ut marängsmeten jämnt i rundlarna.

3

Grädda mitt i ugnen på 100 grader ca 30 minuter tills marängen är torr. Låt kakorna svalna på galler.

4

Blanda snabbkaffe och kokande vatten. Låt svalna. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör en stund mellan varje äggula. Häll i kaffet.

5

Lägg ihop tre maränger med mockakräm mellan. Bred ett lager kräm runt kanten och vänd bakelserna i flagad mandel. Spritsa resten av krämen på bakelserna.

6

Dekorera med kakaorosor.