COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Prima ballerinacupcakes

Recept på sockersöta tutus i cupcakesformat. Perfekta att servera på barnkalaset, eller låt kalasgästerna dekorera sin egna korsettkaka.

12 styck

Lite träning krävs 150 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Prima ballerinacupcakes

Muffins:

100 g smör
1 ½ dl mjölk
3 st ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk Dr. Oetker Bakpulver

Frosting:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dl mjölk kall
1 ½ dl vispgrädde

Korsettkakor:

100 g smör rumstempererat
1 dl strösocker
1 st ägg
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
En nypa salt

Glasyr och dekoration:

1 st äggvita
200 g florsocker
1 tsk citronsaft
Efter behov Dr. Oetker gelfärg röd eller annan valfri kulört
2 - 3 msk Minipearls 4-mix eller annat strössel efter tycke och smak
1 st Dr. Oetker Dekorationsglasyr eller Dr. Oetker Glitterglasyr

Förberedelse

Förberedelse

1

Muffins:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst och ljust. Smält smöret, häll i mjölken och blanda detta med äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl i en separat skål, och sikta sedan ned i smeten. Vänd försiktigt så smeten blir blandad. Fyll 12 muffinsformar till ⅔ med smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna innan toppingen läggs på.

2

Korsettkakor:

Korsettkakor:

Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägg och vispa slät. Blanda de torra varorna i en separat skål, för att tippa över i smörblandningen och röras till en deg. Tillsätt något mer mjöl om det behövs. Forma degen till en boll, lägg i en påse och låt den vila i kylskåpet minst 1h. Rita och klipp korsettmallar i papper, cirka 10 cm långa, låt fantasin flöda. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord ca 1-2 mm tjock. Skär ut 12 stycken korsetter i degen med hjälp av pappersmallarna. Lägg försiktigt över kakorna på en bakpappersklädd plåt. Nagga kakorna lite med en gaffel för att förhindra luftbubblor vid gräddningen. Grädda ca 6-8 min i mitten av ugnen på 175 grader, de ska precis bli gyllene i kanterna. Låt kakorna svalna på galler. Spara resterande deg att göra fler kakor på vid senare tillfälle.

3

Glasyr och dekoration:

Glasyr och dekoration:

Vispa försiktigt äggvitan medan du siktar ner florsockret lite i taget. Tillsätt en eller ett par droppar gelfärg efter tycke och smak. Blanda tills kristyren är tjock. Justera konsistensen vid behov med lite citronsaft. Spritsa eller bred ut kristyr på ovansidan av kakorna. Dekorera med strössel och låt kristyren stelna. Fyll eventuellt i konturerna och dekorera med dekorationsglasyr eller glitterglasyr när glasyren har stelnat. Låt stelna.

4

Frosting:

Frosting:

Vispa tårtmoussen med mjölken. Vispa grädden vid sidan av och vänd ner i den färdiga moussen. Spritsa moussen som kjolar på muffinsen. Använd olika tyll för variationens skull. Stick ner en korsettkaka i varje ”kjol” strax innan servering.