Flag

Saffransscones

4 styck
Enkelt
40 minuter
I detta recept har vi kombinerat två klassiker, underbara scones med den juliga smaken utav saffran. Till julfrukosten kanske?
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
5 dlvetemjöl
2,5 dlgrahamsmjöl
1 tsksalt
0,5 dlsocker
1 mskDr. Oetker Bakpulver
50 gsmör
250 gkesella (Kesella, 1% eller 10%)
3,5 dlmjölk
0,5 gsaffran och extra mjöl till utbakning

Visa produkter

1

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smula ner smöret med fingrarna. Tillsätt kesella. Blanda mjölk och saffran i en annan bunke. Blanda ned saffransmjölken och rör om så allt blandas.

2

Forma fyra rundbullar av degen och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem något och skär ett kryss i bullarna. Nagga lätt med gaffel.

3

Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.