COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår sajt. En härifrån fortsatt användning av sajten (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som godkännande av applikationen och användningen av cookies.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saffransvåfflor

ca 8 st

Ca 8 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffransvåfflor

75 g smör
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 ½ msk socker
2 st ägg
4 dl mjölk och smält smör till gräddning

Förberedelse

Förberedelse

Underbara våfflor som smakar perfekt med lättvispad grädde och gärna hemlagad sylt...

1

Gör så här:

Smält smör och låt svalna något. Tillsätt saffransarom i smöret. Blanda alla torra ingredienser och vispa ned äggen. Tillsätt hälften av mjölken och smöret. Rör till en slät smet och tillsätt resten av mjölken.

2

Låt smeten svälla ca 20 minuter.

3

Värm våffeljärnet och pensla det med smält smör. Grädda våfflorna gyllengula.