Flag

Skumbollsmuffins med lakrits och hallon

cirka 12 - 14 styck
Mellan
120 minuter
Recept på fyllda muffins med en underbar topping som slutligen täcks med choklad.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Muffinssmet
150 gsmör
25 gkakao
225 gsocker
cirka 1 msklakritspulver
3 stägg (M/L)
200 gvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 dlmjölk
Fyllning
100 gfrysta hallon färska eller frysta
1 - 2 tskhallonsaft , koncentrerad
1 mskflorsocker
Skumbollsfyllning
0,5 dlvatten
150 gsocker
100 gDr. Oetker flytande glykos
100 gäggvitor
1 msksocker
cirka 1 - 2 msklakritspulver eller koncentrerad hallonsaft eller vanilj från Vaniljetwister
Dekoration
250 gchoklad till topping, mörk eller ljus
Efter behovDr Oetker valfritt strössel

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker flytande glykos
1

Muffinssmet

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och låt det bli varmt. Vispa socker, lakritsextrakt och ägg till en lätt och luftig äggsmet. Sikta i mjöl och bakpulver. Rör samman smeten med kakaosmöret och mjölk. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen i 20-25 minuter. Låt svalna på ett galler.

2

Fyllning

Mosa hallonen tillsammans med hallonsaft och florsocker. Gör en liten fördjupning i varje muffins med hjälp av ett kuljärn eller dylikt. Fördela hallonfyllningen i varje fördjupning.

3

Skumbollsfyllning

Koka långsamt upp vatten, socker och flytande glykos i en kastrull och låt det sjuda tills temperaturen når 117 grader, ca 5-8 minuter. När temperaturen närmar sig - börja vispa äggvitorna styvt i en skål och vispa i sockret. Medan du vispar kraftigt häller du ned den varma sockerlagen i en tunn stråle. Strålen får inte bryta vispningen. Vispa väl tills skummet är styvt, tillsätt smaksättare (lakritsextrakt, hallonsaft eller vanilj) och fortsätt vispa en liten stund till. Häll skummet i en spritspåse och spritsa en ganska stor skumboll på toppen av varje muffins. Låt muffinsen stå i rumstemperatur minst 1 timma, så att det bildas en liten torr hinna.

4

Dekoration

Smält chokladen över vattenbad, den ska vara rinnande men inte för varm. Doppa snabbt muffinsarna en i taget i den smälta chokladen och vrid runt dem lite så att överflödig choklad rinner av. Toppa eventuellt med lite strössel.

5

Tips och tricks

Muffinsen kan med fördel göras dagen innan de ska serveras. Det går att frysa in muffinsen även med topping. Annars håller de sig fint i upp till 4 dagar.