COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Skumbollsmuffins med lakrits och hallon

Recept på fyllda muffins med en underbar topping som slutligen täcks med choklad.

Ca 12 - 14 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Skumbollsmuffins med lakrits och hallon

Muffinssmet:

150 g smör
25 g kakao
225 g socker
ca 1 msk lakritspulver
3 st ägg (M/L)
200 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:

100 g frysta hallon färska eller frysta
1 - 2 tsk hallonsaft , koncentrerad
1 msk florsocker

Skumbollsfyllning:

½ dl vatten
150 g socker
100 g Dr. Oetker flytande glykos
100 g äggvitor
1 msk socker
ca 1 - 2 msk lakritspulver eller koncentrerad hallonsaft eller vanilj från Vaniljetwister

Dekoration:

250 g choklad till topping, mörk eller ljus
Efter behov Dr Oetker valfritt strössel

Förberedelse

Förberedelse

1

Muffinssmet:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och låt det bli varmt. Vispa socker, lakritsextrakt och ägg till en lätt och luftig äggsmet. Sikta i mjöl och bakpulver. Rör samman smeten med kakaosmöret och mjölk. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen i 20-25 minuter. Låt svalna på ett galler.

2

Fyllning:

Mosa hallonen tillsammans med hallonsaft och florsocker. Gör en liten fördjupning i varje muffins med hjälp av ett kuljärn eller dylikt. Fördela hallonfyllningen i varje fördjupning.

3

Skumbollsfyllning:

Koka långsamt upp vatten, socker och flytande glykos i en kastrull och låt det sjuda tills temperaturen når 117 grader, ca 5-8 minuter. När temperaturen närmar sig - börja vispa äggvitorna styvt i en skål och vispa i sockret. Medan du vispar kraftigt häller du ned den varma sockerlagen i en tunn stråle. Strålen får inte bryta vispningen. Vispa väl tills skummet är styvt, tillsätt smaksättare (lakritsextrakt, hallonsaft eller vanilj) och fortsätt vispa en liten stund till. Häll skummet i en spritspåse och spritsa en ganska stor skumboll på toppen av varje muffins. Låt muffinsen stå i rumstemperatur minst 1 timma, så att det bildas en liten torr hinna.

4

Dekoration:

Smält chokladen över vattenbad, den ska vara rinnande men inte för varm. Doppa snabbt muffinsarna en i taget i den smälta chokladen och vrid runt dem lite så att överflödig choklad rinner av. Toppa eventuellt med lite strössel.

5

Tips och tricks:

Muffinsen kan med fördel göras dagen innan de ska serveras. Det går att frysa in muffinsen även med topping. Annars håller de sig fint i upp till 4 dagar.