Flag

Sockerkaka

1 sockerkaksform
Mellan
40 minuter
Klassiskt recept på detta omtyckta bakverk. Smaksättningen på denna sockerkaka kan varieras I oändlighet, pepparkakskrydda, kanel, kardemumma, blåbär... Bara din fantasi sätter gränser.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
75 gsmör
2 stägg
2 dlsocker
3 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker eller 2 tsk Dr. Oetker Citronarom
1 dlmjölk

Visa produkter

Ett gott och enkelt recept på en klassisk sockerkaka!

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt smör, citronarom och mjölk. Rör om försiktigt, vispa inte.

2

Häll smeten i formen och grädda sockerkakan i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med sticka att sockerkakan är klar.


Tips: Sockerkakan går att variera på många sätt! Byt ut vaniljsocker / citronarom mot: - 1 msk Dr. Oetker Pepparkakskryddor - 2 skivade äpplen blandade med 1 msk socker och 2 tsk kanel som sticks ned i smeten - 2 dl blåbär och 2 msk florsocker som strös över kakan innan gräddning - 1 tsk malen kardemumma