Spök-Cake Pops

Recept på hemgjort Halloween-godis, som kräver lite arbete, men är mödan värd när man både ser och smakar resultatet. Kommer göra succé på Halloween-festen!

Ca 20 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Spök-Cake Pops

Kakan:

2 st ägg
1 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 dl vaniljyoghurt
150 g philadelphiaost

Dekoration:

200 g vit choklad
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White vit
Efter behov mörk chokad till ögon och mun, alternativt silverpärlor och lakritssnören
20 st grillpinnar eller cakepopspinnar (finns i specialbutiker)

Förberedelse

Förberedelse

1

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, mjöl och kakao och rör ned i äggsmeten. Tillsätt vaniljyoghurten och blanda allt. Klä en ugnsform, 20x30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna helt. Mosa sönder kakan i en bunke och blanda ned philadelphiaosten. Forma till bollar och låt dem stå kallt i ca 30 minuter.

2

Kavla ut sockermassan tunt och ta ut runda mått med ett glas, ca 12 cm i diameter. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Tryck i en grillpinne i varje boll och doppa dem i den smälta chokladen. Drapera sockermassan över klubban och forma till ett spöke.

3

Sätt pinnen i ett oasisblock eller liknande tills chokladen stelnat helt. Smält den mörka chokladen och rita dit ögon och mun med en liten tyll eller sked. Alternativt tryck dit pärlor som ögon och lakritssnören som mun.