COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Spökcupcakes

Recept på söta muffins som får sin skepnad av frosting och sockermassa. Passar perfekt till Halloween eller barnkalaset.

12 - 15 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Spökcupcakes

Spökcupcakes:

100 g mjukt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g hackad choklad
4 dl florsocker
80 g mjukt smör
2 msk mjölk
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
ca ½ - 1 dl florsocker
ca 1 - 2 msk kakao
ca 1 tsk Dr. Oetker Dekorationshjärtan

Förberedelse

Förberedelse

1

Spökcupcakes

Gör så här: Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med mjölken i äggsmeten. Vänd ned hackad choklad och fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

2

Frosting:

Vispa florsocker, smör, mjölk och vaniljsocker med elvisp till en slät massa. Häll frostingen i en spritspåse och spritsa små toppar på muffinsen. Spara lite frosting till att fästa spökdekorationen med.

3

Kavla ut sockermassan. Använd florsocker som "mjölning" av kavel och bakbord. Ta ut cirklar, cirka 10 cm i diameter. Täck muffinsen med rundlarna. Vecka ihop kanterna till "spökform". Färga lite av sockermassan med kakao till ögon. Rulla små kulor och placera en liten prick vit sockermassa i mitten av "ögat". Fäst dem med frosting.

4

Fäst dit hjärtan som mun och fluga.