Spökcupcakes

Recept på söta muffins som får sin skepnad av frosting och sockermassa. Passar perfekt till Halloween eller barnkalaset.

12 - 15 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Spökcupcakes

Spökcupcakes:

100 g mjukt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g hackad choklad
4 dl florsocker
80 g mjukt smör
2 msk mjölk
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
ca ½ - 1 dl florsocker
ca 1 - 2 msk kakao
ca 1 tsk Dr. Oetker Dekorationshjärtan

Förberedelse

Förberedelse

1

Spökcupcakes

Gör så här: Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med mjölken i äggsmeten. Vänd ned hackad choklad och fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

2

Frosting:

Vispa florsocker, smör, mjölk och vaniljsocker med elvisp till en slät massa. Häll frostingen i en spritspåse och spritsa små toppar på muffinsen. Spara lite frosting till att fästa spökdekorationen med.

3

Kavla ut sockermassan. Använd florsocker som "mjölning" av kavel och bakbord. Ta ut cirklar, cirka 10 cm i diameter. Täck muffinsen med rundlarna. Vecka ihop kanterna till "spökform". Färga lite av sockermassan med kakao till ögon. Rulla små kulor och placera en liten prick vit sockermassa i mitten av "ögat". Fäst dem med frosting.

4

Fäst dit hjärtan som mun och fluga.