COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Summer icecup hearts

Recept på läckra muffins med överraskning på insidan. Toppingen består av svalkande glass.

10 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Summer icecup hearts

Muffinssmet:

175 g smör mjukt
175 g socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 st ägg
175 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl mjölk
2 tsk hallonsaft koncentrerad
1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg röd
2 msk vatten

Glasstopping:

1 l vaniljglass
250 g färska jordgubbar mosade
2 msk fläderblomssaft , jordgubbssaft eller hallonssaft

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt och krämigt. Viska äggen ett i taget, vispa i minst 1 min för varje ägg. Sikta i vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Fyll 3 muffinsformar till 2/3 med smet.

2

Grädda de 3 formarna i 20 minuter. Smula de 3 gräddade muffinsen i en matberedare och blanda smulorna med hallonsaft, hushållsfärg och vatten.

3

Rulla massan till 10 runda kulor. Lägg en kula i handflatan och forma den spetsig med den andra handen så att den får formen av en jordgubbe. Gör ett konformat hål i toppen på varje kula, exempelvis med en tyllspets.

4

Fördela resten av smeten, ungefär ½ dl i vardera 10 muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda muffinsen i 6 minuter. Gör ett hål i mitten av muffinsarna med en tesked och stick ner det röda hjärtat i hålet. Häll över resterande smet så att hjärtana göms. Grädda muffinsen i ytterligare 20 minuter. Låt svalna på ett galler.

5

Glasstopping:

Gör en liten fördjupning i varje muffins. Rör vaniljglass så det blir till mjukglass tillsammans med mosade jordgubbar och smaka ev av med koncentrerad jordgubbssaft, fläderblomssaft eller hallonsaft. Lägg glassen i en spritspåse och lägg den i frysen tills konsistensen är spritsbar. Spritsa glassen på toppen av muffinsarna och servera direkt.