Våfflor

Recept på frasiga våfflor utan ägg. Servera dem nygräddade med vispad grädde och din favorit-sylt.

Ca 6 - 8 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Våfflor

125 g smör
3 ¼ dl vetemjöl (eller hälften vetemjöl, hälften grovt mjöl)
½ tsk Dr. Oetker Bikarbonat
ca ½ msk socker
4 dl mjölk

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret.

2

Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält smör vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på knappt 1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.

3

Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera så nygräddade som möjligt.