COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår sajt. En härifrån fortsatt användning av sajten (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som godkännande av applikationen och användningen av cookies.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Våfflor

Recept på frasiga våfflor utan ägg. Servera dem nygräddade med vispad grädde och din favorit-sylt.

Ca 6 - 8 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Våfflor

125 g smör
3 ¼ dl vetemjöl (eller hälften vetemjöl, hälften grovt mjöl)
½ tsk Dr. Oetker Bikarbonat
ca ½ msk socker
4 dl mjölk

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret.

2

Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält smör vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på knappt 1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.

3

Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera så nygräddade som möjligt.