COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vaniljcupcakes med sockervadd

Ljuva pasteller, glitter och fluff. Dessa härliga cupcakes är lika goda som söta. Tips! Citronaromen kan bytas ut vaniljarom eller lakritsarom. Gör sockervaddspinnarna och sätt i precis innan serveringen eftersom sockervadden lätt smälter.

12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljcupcakes med sockervadd

Cupcakes:

100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
12 st muffinsformar

Marängfrosting:

4 st äggvitor
3 dl strösocker
2 krm Dr. Oetker Citronarom
Efter behov Dr. Oetker gelfärg röd och blå

Dekoration:

1 st Dr. Oetker Glitterglasyr + 12 st cakepopspinnar
30 - 50 g socker vadd

Förberedelse

Förberedelse

1

Cupcakes:

Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål, häll ner i äggsmeten och rör till en smet. Tillsätt till sist smöret och mjölken och rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformarna, gärna i en muffinsplåt, och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 min. Låt svalna helt.

2

Marängfrosting:

Vispa äggvitorna till ett tjockt skum, gärna med elvisp. Det ska gå att vända bunken upp och ned utan att marängen rinner ut. Tillsätt socker och citronarom under vispning och vispa till en jämn och glansig maräng. Färgsätt marängen i valfri färg med gelfärger.

3

Fyll en spritspåse med marängfrosting och dekorera de svala cupcakesen. Dekorera ytterligare med glitterglasyr och avsluta med att sätta i cakepopspinnar klädda med sockervadd.