Flag

Glutenfri Vegan-Chokladkaka

8 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på god chokladkaka utan gluten, ägg och mjölk. Vi har toppat den med kakao och saftiga kärnor från ett granatäpple.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
0,5 dlkakao
2 dlglutenfri mjölblandning (går även bra med rismjöl, men då blir kakan mer kompakt)
100 gmandelmjöl
1 mskArrowrot (finns i kryddhyllan)
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1,75 dlsocker
0,5 tsksalt
2 dlsolrosolja
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljaroma
175 gTofu
Till dekoration
cirka 2 - 3 mskkakao
1 stgranatäpplen

Visa produkter

1

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 18 cm i diameter.Blanda alla torra ingredienser i en skål. Lägg tofun i en matberedare eller mixerskål med olja och vaniljarom och mixa till en slät pasta.

2

Blanda tofun med de torra ingredienserna och häll smeten i springformen. Grädda i 45-50 minuter, känn med sticka att smeten är klar. Låt kakan svalna och dekorera med lite pudrad kakao och kärnor från ett granatäpple.