Flag

Jordgubbstårta med vit chokladtopping

cirka 8 - 10 bitar
Mellan
100 minuter
Recept på en riktig sommartårta med underbar jordgubbsfyllning som toppas med vit choklad.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbotten
50 gsmör eller margarin
3 stägg
2 dlsocker
2 dlvetemjöl
1 dlpotatismjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 dlmjölk
Fyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dlmjölk
1 dljordgubbssylt
3 dlvispgrädde
Chokladtopping
200 gvit choklad
200 gphiladelphiaost
cirka 2 - 3 dropparDr. Oetker Hushållsfärg röd
cirka 2 - 4 mskDr. Oetker Dekorationshjärtan efter behov
1 stDekorationsglasyr efter behov

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg röd
1

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform som rymmer 1,5 liter. Smält matfettet och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned blandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölk och matfett. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den delas i 3 delar med vass kniv.

2

Vispa ihop tårtmousse med mjölk, en minut med elvisp. Vispa grädden hårt. Blanda jordgubbssylten med 1/3 av den vispade grädden. Bred detta på första tårtbotten och lägg på nästa del. Lägg tårtmousse på den andra tårtbotten och lägg på den sista delen.

3

Täck kakan på ovansidan med chokladtoppingen. Spritsa resten av grädden runt kanterna på tårtan och dekorera kakan med hjärtan och glasyr