Kör hallon, florsocker och citronarom i en mixer. Sila bort kärnorna om du vill.
Krossa kexen med mortel eller kör dem i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 16 cm i diameter. Ställ botten i kylen ca 15 minuter.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten några minuter. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden. Rör om tills gelatinet löst sig helt.
Blanda samman vaniljsocker, färskost och socker. Tillsätt den något avsvalnade gelatin-gräddblandningen.
Vispa resten av grädden och vänd ned den i smeten. Häll smeten över kexbotten. Skeda lite av hallonsåsen över kakan och täck med plastfolie. Ställ i kyl i minst 4 timmar. Servera kakan med resten av hallonsåsen.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Tillagning:60 minuterMellan cirka 8 bitar