Flag

Lemon Melba Cheesecake

cirka 8 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på Cheesecake, även kallad amerikansk ostkaka, med smak av citron och hallon. En efterrätt som fungerar lika bra istället för tårta.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Hallonsås
200 gfrysta hallon färska eller frysta
0,25 dlflorsocker
1 tskDr. Oetker Citronarom
Botten
200 gdigestivekex
80 gsmör
Fyllning
3 stDr. Oetker Gelatinblad
2 dlvispgrädde
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
200 gfärskost tex Philadelphiaost
1,5 dlströsocker
1 tskDr. Oetker Citronarom

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker Citronarom
1

Hallonsås

Kör hallon, florsocker och citronarom i en mixer. Sila bort kärnorna om du vill.

2

Botten

Krossa kexen med mortel eller kör dem i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 16 cm i diameter. Ställ botten i kylen ca 15 minuter.

3

Fyllning

Blötlägg gelatinet i kallt vatten några minuter. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden. Rör om tills gelatinet löst sig helt.

4

Blanda samman vaniljsocker, färskost och socker. Tillsätt den något avsvalnade gelatin-gräddblandningen.

5

Vispa resten av grädden och vänd ned den i smeten. Häll smeten över kexbotten. Skeda lite av hallonsåsen över kakan och täck med plastfolie. Ställ i kyl i minst 4 timmar. Servera kakan med resten av hallonsåsen.