Hacka samman rumsvarmt smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i kyl ca 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter.
Vispa samman mjölk, grädde, socker och vegegel i en kastrull. Tillsätt vaniljaroma eller dela och skrapa ur vaniljstången som blandas ned i gräddblandningen. Hetta upp under omrörning till kokpunkten, men ta av kastrullen från plattan innan det kokar.
Häll den heta gräddblandningen i pajskalet. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kakan i kylen innan den dekoreras.
Vispa ihop saft eller glögg med potatismjölet. Koka upp under omrörning och ta av den tjocknade såsen från spisen. Låt svalna och servera till kakan.
TIPS: Om man inte vill göra saftsås kan man servera Dr. Oetker Hallon Sauce till kakan!
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Tillagning:60 minuterMellan cirka 12 - 14 bitar