Flag

Pannacotta-Cheesecake

cirka 12 - 14 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på en god paj som är en kombination utav de underbara desserterna cheesecake och pannacotta. Här får du 2 i 1!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
75 gsmör
2,5 dlsocker
2 dlvetemjöl
1,5 mskvatten
0,5 tskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning
2 dlmjölk
3 dlvispgrädde
1 dlsocker
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljaroma (alt. en vaniljstång)
25 gDr. Oetker Vegegel (1 påse)
Dekoration
2 - 4 dlblandade frukt och bär i bitar
Efter behovDr Oetker valfritt strössel
Saftsås
4 dlglögg (eller saft)
1 mskpotatismjöl

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vegegel  (1 påse)
1

Gör så här

Hacka samman rumsvarmt smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i kyl ca 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter.

2

Vispa samman mjölk, grädde, socker och vegegel i en kastrull. Tillsätt vaniljaroma eller dela och skrapa ur vaniljstången som blandas ned i gräddblandningen. Hetta upp under omrörning till kokpunkten, men ta av kastrullen från plattan innan det kokar.

3

Häll den heta gräddblandningen i pajskalet. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kakan i kylen innan den dekoreras.

4

Vispa ihop saft eller glögg med potatismjölet. Koka upp under omrörning och ta av den tjocknade såsen från spisen. Låt svalna och servera till kakan.


TIPS: Om man inte vill göra saftsås kan man servera Dr. Oetker Hallon Sauce till kakan!