Flag

Rabarberrulltårta

cirka 10 bitar
Enkelt
40 minuter
10 bitar
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
3 stägg
150 gsocker
60 gvetemjöl
60 gpotatismjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning
250 grabarber
125 grårörsocker
1 tskfinriven, färsk ingefära eventuellt
3 stDr. Oetker Gelatinblad
2 dlcreme fraiche
2 dlvispgrädde
3 mskflorsocker
0,5 tskDr. Oetker Vaniljsocker eller korn från 1/4-dels Dr. Oetker Vaniljstång

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skär de rensade rabarberna i skivor och vänd dem i socker och ev. finriven ingefära. Lägg rabarberskivorna i en smord och ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter, tills de är mjuka. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tag ut rabarberna ur ugnen. Krama ur vattnet ur bladen och smält dem i rabarberna. Låt rabarberna svalna.

2

Höj ugnsvärmen till 250 grader varmluft. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.

3

Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

4

Fyllning

Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner rabarberna i krämen. Bred rabarberfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering.