Flag

Snow Queen Winter Cake

cirka 16 bitar
Mellan
120 minuter
Recept på en fantastisk fruktkaka som täcks med marsipan, och toppas med underbar marängfrosting och granatäppelkärnor. En riktig vinterdröm att njuta av..
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaka
350 gsmör rumsvarmt
3,5 dlsocker
6 stägg
cirka 5 - 6 varvDr. Oetker Vanilla Twister (alt. 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker)
250 gtranbär torkade
100 gDr. Oetker Cocktailbär röda
100 gDr. Oetker Cocktailbär gröna
6 dlvetemjöl
1 dlmaizena
2 tskDr. Oetker Bakpulver
Marängfrosting
2,5 dlsocker
0,8 dlvatten
1,4 tskcitronsaft pressad från färsk citron
2 stäggvitor
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
Dekoration
2 mskflytande honung
1 stfärdigkavlat marsipanlock eller 250 g marsipan som kavlas ut
100 ggranatäppelkärnor
Efter behovfärsk rosmarin

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Twister  (alt. 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker)
Picture - Dr. Oetker Cocktailbär röda
1

Smörj och bröa en rund springform, ca 22 cm i diameter. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör ned äggen, ett i taget och tillsätt 5-6 varv med Vaniljetwister. Rör ned frukten. Blanda vetemjöl, maizena och bakpulver, rör om med en gaffel så allt blir blandat. Vänd ned det i smeten och rör om, smeten ska vara ganska tjock. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda kakan i 175 grader i ca 60 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan kallna.

2

Jämna till kakan med kniv om det behövs och pensla kakan runt om med honung. Värm honungen i mikro några sekunder om den inte är flytande. Kavla ut marsipan mellan plastfolie, eller använd färdigkavlad marsipan och täck tårtan helt.

3

Frosting

Häll socker, vatten och citron i en kastrull och koka sakta upp tills sockret löst sig. Ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna lite. Vispa äggvitorna och vaniljsockret hårt tills konsistensen är tjock. Fortsätt att vispa medan du häller i sockerlagen lite åt gången, vispa konstant tills marängen har svalnat. Ställ marängen i kylskåpet minst en halvtimme. Bred frostingen över marsipanen med hjälp av en palett. Dekorera med rosmarin. Skeda granatäppelkärnor över kakan strax innan servering.

4

Tips!

Om kakan inte äts upp direkt kan den förvaras i en vecka i kylskåp i lufttät burk. Se då till att ta bort granatäpplen från kakan först.