
Apelsinkaka med mandel
1 styck
Mellan
60 minuter
Recept på solgul mjuk kaka som dekoreras med tjock krämig glasyr.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
200 g
smör
200 g
mandelmassa
2 dl
socker
4 st
ägg
1 dl
vetemjöl
0,5 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
1,5 dl
maizena (majsmjöl)
1 - 2 msk
apelsinsaft
En nypa
apelsinskal
Dekoration
4 msk
apelsinsaft
msk
citronjuice
cirka 5 dl
florsocker
cirka 1 - 2 msk
Love 4-mix
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Sätt ugnen på 195 grader (175 grader varmluft). Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret du smält och mandelmassan och rör om. Blanda mjöl, majsmjöl och bikarbonat. Vänd ned det i smeten tillsammans med riven och pressad apelsin.
2
Häll smeten i en smord springform, 22 cm i diameter.
3
Grädda kakan i 35-40 minuter, känn med sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna.
4
Blanda citronsaft och apelsinsaft med florsocker. Tillsätt florsocker tills en tjock glasyr uppnås. Fördela glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med hjärtan.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Citronrulltårta med lakritsmousse![]()

60 MinMellan
Citronrulltårta med lakritsmousse
60 MinMellan
Citronrulltårta med lakritsmousse
Rödbetsbrownies![]()

60 MinMellan
Rödbetsbrownies
60 MinMellan
Rödbetsbrownies
Panettone![]()

120 MinMellan
Panettone
120 MinMellan
Panettone
Mjuk pepparkaka - Christmas party style![]()

90 MinMellan
Mjuk pepparkaka - Christmas party style
90 MinMellan
Mjuk pepparkaka - Christmas party style
Apelsinkaka![]()

80 MinMellan
Apelsinkaka
80 MinMellan
Apelsinkaka
Apelsinkaka med överraskningshjärta![]()

100 MinMellan
Apelsinkaka med överraskningshjärta
100 MinMellan
Apelsinkaka med överraskningshjärta
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr![]()

75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr
75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr