Marsipanhjärta: Riv mandelmassan och blanda den med florsocker och kakao. Forma en rulle, ca 20 cm lång. Skär en skåra upptill på rullen med en kniv och runda till snittet så det formas ett hjärta. Vänd rullen och skapa en hjärtspets på undersidan.
Sockerkaka: Vispa smör, socker, vaniljsocker, apelsinskal och salt till en luftig massa. Rör i äggen ett och ett. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ned det i smeten. Häll hälften av smeten i en smord avlång form, ca 11 x 25 cm. Lägg ned hjärtat med spetsen nedåt i formen. Bred resten av smeten över hjärtat. Grädda i 180 grader i ca 50 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna.
Hacka chokladen. Koka upp grädden och vänd ned chokladbitarna. Rör om tills chokladen smält. Bred massan över kakan. Dekorera efter lust och fantasi. Vi har använt Dr. Oetker Love mix och Dr. Oetker Chocodekor på bilden.
Liknande recept