
Bananbröd med ingefära
1 Bröd
Mellan
80 minuter
Recept på saftigt bröd med smak av söt banan och het ingefära. Två ljuvliga smaker som passar utmärkt ihop!
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
100 g
smör rumstempererat
2,5 dl
strösocker
4 dl
vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
0,5 tsk
salt
1 tsk
2 st
ägg
5 st
bananer mogna
1 Förp.
Dr. Oetker Kanderad ingefära
Visa produkter
Tillagning:
Totalt :
80 minuter
Tillagning:
80 minuter
1
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en avlång brödform med lite vetemjöl. Blanda smör och strösocker i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan skål, och rör ner det i smörblandningen.
2
Mosa de mogna bananerna i en separat skål och blanda i äggen. Tillsätt bananerna till smörsmeten och rör ihop. Vänd i ¾ av ingefäran sist och fördela den jämnt. Häll över smeten i brödformen och toppa med den sista ingefäran. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min.
3
Låt den sedan svalna i formen med en handduk över. Om bananbrödet inte ska serveras direkt kan det med fördel förvaras inplastad i kylskåp till dagen efter.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Valnötsbröd![]()

180 MinMellan
Valnötsbröd
180 MinMellan
Valnötsbröd
Långpannebröd![]()

120 MinMellan
Långpannebröd
120 MinMellan
Långpannebröd
Vörttekakor![]()

120 MinMellan
Vörttekakor
120 MinMellan
Vörttekakor
Våffeltårta![]()

60 MinMellan
Våffeltårta
60 MinMellan
Våffeltårta
Fruktbröd![]()

120 MinMellan
Fruktbröd
120 MinMellan
Fruktbröd
Scones med marinerade Jordgubbar och Vaniljcréme![]()

40 MinMellan
Scones med marinerade Jordgubbar och Vaniljcréme
40 MinMellan
Scones med marinerade Jordgubbar och Vaniljcréme