
Bärcheesecake med vit choklad
Ingredienser
Tillagning:
Klä en springform med bakplåtspapper.Smält smöret. Smula kexen och blanda med kanel/kardemumma och smör. Rör samman till en massa som trycks ut i botten på formen.Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i vatten 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i uppvärmd citronsaft. Låt blandningen svalna.Hacka chokladen och tillsätt olja Smält över vattenbad. Rör till en jämn smet. Vispa grädden.
Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i vatten 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i uppvärmd citronsaft. Låt blandningen svalna. Hacka chokladen och tillsätt olja Smält över vattenbad. Rör till en jämn smet. Vispa grädden.
Blötlägg gelatinbladen till frukgelén i kallt vatten ca 5 min, Koka upp 1 dl vatten, socker och vaniljsocker. Rör ned gelatinbladen i sockermassan. Tillsätt 2 dl kallt vatten och låt blandningen svalna. Det tar ca 30 minuter för blandningen att stelna lagom mycket. Lägg de frysta bären på cheesecaken. Bred på den lätt stelnade gelén över bären med en sked. Om gelén stelnat för mycket kan man värma upp den något igen. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet så att gelén stelnar helt.
Efter 3 timmar är cheesecaken klar. Förvara den kallt fram till servering. Lossa försiktigt springformen och lyft över kakan på ett serveringsfat med hjälp av bakplåtspappret. Dekorera med bär och ev citronmeliss.
Liknande recept
Liknande recept

Pepparkakspannacottapaj med polkagrissmak

Glutenfri Pumpapaj

Tripple Heart Attack Cheese cake

Key Lime Cheesecake

Aprikospaj

Bärkaka med vit choklad och lakritscreme
