
Bärkaka med vit choklad och lakritscreme
Ingredienser
Tillagning:
Smörj en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter. Blanda vetemjöl och mandelmjöl i en bunke. Tärna smöret och smula ned det i mjölblandningen. Tillsätt florsocker och äggula och knåda samman. Tillsätt vatten, lite i taget tills degen går samman. Låt stå i kyl ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och tryck ut i formen. Picka degen med en gaffel och grädda kakan ca 20 minuter tills den är gyllene. Bred sylten över kakan när den svalnat helt.
Hetta upp grädden till strax under kokpunkten. Häll grädden över chokladen och låt stå några minuter. Tillsätt lakritspulver och rör cremen blank och smidig. Häll cremen över sylten och ställ kakan i kyl i minst 4 timmar, gärna över natten. Dekorera med bär strax innan servering.
Liknande recept
Liknande recept

Mojito Cheesecake

Aprikospaj

Cheesecake med vit choklad och citron

Aperol Spritz cheesecake

Bärcheesecake med vit choklad

Cheesecake New York Style
