
Bilbanetårta
Ingredienser
Tillagning:
Smörj och bröa 2 springformar, 22 cm i diameter.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en gryta och tillsätt kakao. Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggmassan. Tillsätt kakaosmör och mjölk. Fördela smeten i springformarna och grädda i 30-35 minuter. Känn med sticka att kakorna är klara. Låt svalna på ugnsgaller.
Rör samman 3.5 dl florsocker, kakao och kokande vatten till glasyren. Rör till en slät konsistens.
Skär en inåtböjd kant på ena kakan så kakorna går att lägga ihop som en åtta. Täck kakorna med glasyren. Rita ut en vägbana med hjälp av dekorationsglasyr.
Blanda smör, florsocker, hushållsfärg och mjölk. Vispa med elvisp tills blandningen blir lätt och luftig. Lägg två "gräsplaner" i mitten av kakan.. Dekorera med småbilar och fäst en flagga i tårtan.
Liknande recept
Liknande recept

Hemgjorda skumtoppar

Regnbågsmuffins

Fotbollstårta

Regnbågspannkakor med marshmallowsås
