
Blåbärssnittar
Ingredienser
Tillagning:
Kör mandeln i matberedare eller mal den i en mandelkvarn. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt mandel och socker. Fördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och blanda snabbt samman till en deg.
Låt degen vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till en rektangel (ca 20X50 cm) på mjölat bakbord. Lägg över degen på bakplåtspapper. Bred blåbärssylten på halva degen och strö blåbär över. Täck med andra halvan av degen.
Lägg pappret på en bakplåt och grädda i 20 - 25 minuter. Låt svalna.
Blanda florsocker med en lika delar röd och blå hushållsfärg. Prova dig fram, 1-2 kryddmått ungefär blir lagom lila färg. Tillsätt hett vatten så det blir en slät smet. Blir smeten för lös kan extra florsocker tillsättas. Bred glasyren över kakan och dekorera med valfritt dekorationsströssel.
Liknande recept
Liknande recept

Lakrits och hallonrulltårta

Stollen

Fruktkaka till påsk

Julkaka

Blåbärskaka med kardemumma

Blåbärsrulltårta

Brownie med vaniljkolaglasyr
