
Blåbärsambrosia
12 bitar
Enkelt
60 minuter
En Ambrosiatårta ska ju egentligen ätas med kanderade apelsinskal, men vi tycker att detta recept med blåbär är mycket godare….
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
125 g
smör
2 st
ägg
1,5 dl
socker
1,5 dl
vetemjöl
0,5 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk
Dekoration
3 dl
florsocker
2 msk
vatten
cirka 3 msk
Naturlig dekoration Blåbär
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Smörj och bröa en rund form, ca 25 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i smeten tillsammans med smöret. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
2
Blanda florsocker och vatten. Bred glasyren över kakan och strö på blåbären.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Rabarberkladdkaka![]()

60 MinEnkelt
Rabarberkladdkaka
60 MinEnkelt
Rabarberkladdkaka
Engelsk systerkaka![]()

100 MinEnkelt
Engelsk systerkaka
100 MinEnkelt
Engelsk systerkaka
Bananchokladkaka![]()

40 MinEnkelt
Bananchokladkaka
40 MinEnkelt
Bananchokladkaka
Söta kokosägg![]()

80 MinEnkelt
Söta kokosägg
80 MinEnkelt
Söta kokosägg
Blommig morotskaka![]()

40 MinEnkelt
Blommig morotskaka
40 MinEnkelt
Blommig morotskaka
Blåbärskaka i långpanna![]()

80 MinEnkelt
Blåbärskaka i långpanna
80 MinEnkelt
Blåbärskaka i långpanna
Rabarberrulltårta![]()

40 MinEnkelt
Rabarberrulltårta
40 MinEnkelt
Rabarberrulltårta