
Blåbärsrulltårta
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 250 grader varmluft. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.
Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Häll blåbär, farinsocker och ingefära i en kastrull, och låt koka upp. Krama ur gelatinbladen och rör ner i blåbärspurren. Låt detta svalna lite. Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner blåbärspurren i krämen. Bred blåbärsfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering. Skär upp i lagom bitar vid servering.
Liknande recept
Liknande recept

Morotskaka med pistagenötter

Hälsosam chokladkaka

Smörkaka med mandelspån

Citronmåne

Blåbärskaka med kardemumma

Banan donuts

Blåbärssnittar
